Bursa'da üretilen bu bal her derde deva: ''Şeker hastaları da yiyebiliyor''

Eyl 3, 2025 - 11:56
Bursa'da üretilen bu bal her derde deva: ''Şeker hastaları da yiyebiliyor''
Bursa'da üretilen bu bal her derde deva: ''Şeker hastaları da yiyebiliyor''

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 50 yıldan bu yana kara kovan bal üreticiliği yapan adam, taleplere yetişemiyor.

Uludağ’ın eteklerinde 70 çiçekten alınan polenlerden arılar tarafından işlenen balların hasadına başlandı.
Kara kovan bal üretimi yapan 56 yaşındaki Ali Kutluer, "50 yıldır bu işi yapıyoruz, babamdan kalma. Uludağ’ın eteklerindeyiz. Burada 70 çeşit çiçek var. Doğal kovan yapıyoruz, arının peteğini de kendisi yapıyor. Şeker hastaları da yiyebiliyor bu baldan" dedi.
Kutluer, "Şu anda hasadımız başladı, ballarımızı çıkarmaya başladık. Yoğun istek var balımıza. Mide sorunlarına ve öksürüğe iyi geliyor" diye konuştu.